Zes H-E-L-E lange weken oftewel zomervakantie

Oke, daar zit ik dan. Moederziel alleen. Geen kinderen en geen man om me heen. Toen zes weken geleden de zomervakantie begon hoopte ik op een nieuwsbericht dat de zomervakantie dit jaar maar vier dagen zou duren en kon ik niet wachten op een dag als deze. Ze weken is lang mensen, heel lang.

 

 

Foetushouding
Man man man wat was ik klaar met die zomervakantie na dag vier. De kids waren echt maar dan ook echt NIET te genieten. En daarmee bedoel ik niet luisteren, brutaal, grote waffel, politieagentje zijn, standje CAPSLOCK de H-E-L-E DAG en 823 keer per minuut waarschuwen voor dezelfde dingen. Kortom ik kon wel janken de hele dag. In foetushouding. Op de bank. Het voelde echt als tropenjaren of de ijstijd, kies maar. Maar goed na donderwolken komt de zon vanzelf weer eens om de hoek kijken en zo ook in huize Burnet.

 

Genieten
We hadden weer een ritme te pakken, ik zat weer beter in mijn gebruinde vel en de kids waren happy. Zomervakantie here we come! Marcello en ik hadden de laatste 2 weken van de vakantie vrij en die stonden in het teken van genieten. Genieten van ons gezin en van elkaar. Qtime samen. Dit hadden we al een tijd niet gehad en ik kan je zeggen, het werd tijd.

Heerlijke dagen naar het strand met de boys, genoten van de tuin, uit logeren geweest, spelen in het bos, voetballen, indoorspeeltuinen (not my fav), knuffelen en heel veel eten. Gewoon samen, samen met mijn mannen #geluksmomentje #blessed #kotskots

 


Ook hebben we deze vakantie weer stappen gemaakt qua zindelijkheidstraining van Jesiah. Want hey ook dat gaat gewoon door. Deze guy doet namelijk vooral waar hij zelf zin in heeft, dus dit ook.  Dwingen heeft überhaupt geen zin, dus laten het een beetje aan hem over met zo nu en dan wat stimulans (tips zijn altijd welkom). We zeggen altijd Jenoah speelt de baas maar Jesiah is de baas.

 

Ouders op stap
De Qtime met mijn vent was echt even heel fijn. Even geen papa en mama maar gewoon dat hotte stel van 12 jaar geleden. Grapje, we zijn nu veel hotter, gevalletje “de tijd staat ons goed G”. We hebben geshopt, gegeten, gelachen, zijn uit geweest en heel veel gepraat.

De laatste donderdag van de vakantie hadden we besloten om uit te gaan, met z’n tweetjes. Dit hadden we in de afgelopen 12 jaar nog nooit gedaan. Ik dacht eigenlijk dat het hem toch niet ging worden omdat ik meestal al vroeg op de avond voor pampus op de bank lig.

Maar goed we gingen dus wel, dikke duim omhoog voor ons. Amsterdam maak je borst maar nat! First stop was Palladium, heerlijke plek om mensen te kijken. Iets wat Marcello en ik graag deden en doen. Second stop, Chicago Social Club, maar dat was die avond niet helemaal ons ding en dus belandde we uiteindelijk bij ClubUp. Ik moet altijd even acclimatiseren als ik ergens binnenkom, dus nu ook. Ik keek om mij heen en concludeerde dat wij sowieso de oudste van de club waren. Ik ben er nu, een paar dagen later, nog niet uit of dat “master” is of tikkeltje triest. Anyhow we bestelde een drankje, danste wat maar keken vooral onze ogen uit.

 

      


Het rokershok

Toen we aankwamen in het rokershok merkten we al gauw dat er iets gaande was.
We scanden de boel even en daar zagen we het. Een chick en een guy gingen hevig in elkaar op. Oke, vooral zij dook EROP. Het was zo’n moment waarop ik dacht; het zal je zoon of dochter maar zijn. Moet ik er wat van zeggen? Of laat ik ze elkaar lekker ontdekken? Yep, de moeder in mij kwam toch even om de hoek kijken deze avond. Eens een moeke, altijd een moeke. Er werden foto’s en filmpjes van hen gemaakt en ik kon alleen maar denken aan hun nuchtere hoofd de volgende ochtend EN hun ouders als ze deze beelden onder ogen kregen. Maar goed zij hadden er geen problemen mee, dus waarom zou ik me op deze avond druk maken. Even schoten Jenoah & Jesiah door me heen, wat als zij later zo zitten in “tha club”. Ik zeg je, i’m there. Big Brother is watching them! Maar goed, thank the lord zijn we daar nog niet en kunnen we nog even genieten van de basisschoolperiode. Groep 2 it is!

 

                                                                 alcohol & drugs maken meer kapot dan je lief is. Just kidding, het was laat 


Groep 2

Vorig jaar zat ik vol hormonen vanwege mijn zwangerschap van Yaèll en was ik super zenuwachtig voor Jenoah zijn eerste schooldag, oftewel een tranendal. Groep 1, het is voorbij gevlogen. Bizar hoe snel dit jaar is gegaan en hoe hij is veranderd. Nu is hij alweer begonnen in groep 2. Ik ben zo ongelooflijk trots op dit ventje. Hoe hij zich ontwikkeld, hij is uniek. Een prachtig mini mensje waarvan ik weet dat hij het gaat maken. Op welke manier dan ook. Als hij gelukkig is, ben ik dat sowieso ook!

Hier zit ik dan, moederziel alleen. De zomervakantie is weer voorbij. Helaas, de zomervakantie is weer voorbij.