Tuin pimpin’

Oke, de tuin had echt een metamorfose nodig! Dus hebben we de tuin na 2 jaar eindelijk een opknapbeurt gegeven. In deze blog vertel ik jullie wat ik heb gedaan en zie je natuurlijk de voor en na foto’s! Laat je me weten wat je ervan vind?

 

Jaren 30 woning
Het is dit jaar alweer 2 jaar geleden dat we ons heerlijke huis kochten. We kwamen de mooie jaren 30 woning binnen en waren op slag verliefd! Man, wat waren we trots. Het was een zoektocht maar het is ons gelukt. Soms heb ik nog van die momentjes dat ik denk; jeetje dit is ONS huis, we hebben gewoon een huis gekocht.

We woonden hiervoor in een ruime galerijwoning. Super leuk huis, fijne buren en buurt.
Maar Marcello en ik wilden graag “iets” voor onszelf. Een eigen plek, investeren. En heel graag een woning met tuin. De kids kunnen dan lekker naar buiten, Jessie zich kan uitleven en wij zelf natuurlijk ook genieten van de heerlijke zomeravonden.


Sombere boel
Nu, twee jaar later zijn we nog lekker bezig met “rommelen” in huis. Het huis echt “ons” maken.
De prioriteit lag en ligt eigenlijk altijd aan de binnenkant van ons huis, maar de tuin kon ook echt wel een opknapbeurt gebruiken. Dus een paar maanden geleden besloten we de tuin te pimpen. We gaan dit jaar niet op vakantie dus dan maar een fijne vakantie in Eigen Tuin.

De tuin was inmiddels verwilderd en heel somber. Er was geen kleur in te vinden, op het groene onkruid na. Achterin de tuin ligt een vlonder, stond er een verroeste open haard, oude houtblokken (waarvan ik nooit wilde weten wat daar in woonde). In het midden van de tuin houtsnippers, een trampoline die behoorlijk verouderd was, en een schommel. Om de trampoline zat een net en daaromheen een grote klimplant vol met van die wezens met een dik lijf en 8 poten, met aan het begin van de tuin inmiddels vieze tegels met onkruid ertussen.Tuin-Pimpin’

Als ik aan de eettafel zat en ik keek de tuin in werd ik spontaan depressief. Er MOEST iets gebeuren. Ik stoorde mij vooral aan die houtsnippers, dat moest echt weg. Maar wat leggen we er dan neer? Alleen maar tegels vond ik niks, kunstgras vond ik te duur en kiezels of grint ook niet echt handig. Tot Marcello met het idee kwam om er graszoden neer te leggen. EUREKA!!! Na een zoektocht hadden we het gevonden. Graszoden it is! Mijn lieve vadertje en hubby  hadden de tuin inmiddels ontruimd en klaar gemaakt voor the Tuin-Pimpin’ (geloof me een bevalling gaat soepeler, oke dat is misschien wat overdreven maar je snapt hem).

Pinterest is mijn beste vriend(in). Echt mijn lievelings! Niet alleen nu met de tuin maar eigenlijk altijd. Ik had al wat ideeën en na mijn inspiratietocht op Pinterest gingen we aan de slag. Ik houd van struinen en de mooiste en leukste “pareltjes” zo cheapy mogelijk te scoren. Ik ga dan ook graag naar kringloopwinkels, leuke vintage winkeltjes (hierover snel meer in een leuke vintage blog) en Marktplaats is ook één van mijn favorieten. Ik deed wat leuke aankopen, het gras werd bezorgd en we konden aan de slag. Whoop Whoop!

 


Klussen met Des

Ik vind het super leuk om dingen zelf te doen en te maken. Ik had dan ook gratis euro pallets op de kop getikt om een bank te maken en een oude tafel hier in Wormer opgehaald via Facebook marketplace. Zelf hadden we nog een oud Ikea tafeltje om op te knappen. Omdat ik een beetje een Ibiza uitstraling wilde creëren heb ik de tafels geschuurd en wit geschilderd.

We hadden al leuke tuinstoelen en palletkussens gescoord bij de Kwantum (heerlijke winkel ook!!). Dit paste helemaal in “het” plaatje. Boven de buitentafel wilde ik graag verlichting dus hebben we de oude houten palen, die rondom de trampoline stonden, in cement gegoten om er lampjes aan te hangen. Top! Super gezellig en lekker cheapy.

 


Er moet natuurlijk nog het één en ander gebeuren. Ik ben bijvoorbeeld nog opzoek naar een bankje voor aan tafel, dus als je tips hebt laat het me weten! Maar we kunnen de tuin gebruiken, er gezellig eten, heerlijk zitten en het belangrijkste de boys kunnen zich er lekker uitleven. Het resultaat mag er wezen, al zeg ik het zelf ; – )Wij zijn super happy met het resultaat tot nu toe, dus laat die heerlijke (romantische) zomeravonden maar komen! Hoe vinden jullie het geworden en hebben jullie zelf ook nog plannen om de tuin of iets in huis op te knappen? Er volgt snel een blog over de metamorfose van Jenoah zijn kamer! Houd de blog in de gaten ; – )


Liefs,

Des