Boodschappen met Des… ohja en KIDS!!!

Dinsdag en woensdag zijn mijn “vrije dagen”. Vrij als in, ik hoef niet naar kantoor. Deze dagen staan in het teken van het huishouden, boodschappen doen, schoolleven, zwemles en qtime met Jesiah! Heerlijke dagen (meestal).


DINSDAG
Maar voor nu vertel ik je graag over mijn dinsdag. Nee vandaag was het niet mijn dag. Een dag om te janken.

Ik moet eerlijk zeggen, het begon redelijk oke. Er stonden wat afspraken, zoals het aanvragen van een nieuw paspoort en ik moest weer even langs mijn vriendin de mondhygiënist. Maar nu eerst klaarmaken voor school.

Ik had de afspraak bij de gemeente gepland meteen na school, 09:15. Slim bedacht vond ik nog. Zo kon ik daarna meteen even naar wat winkels voordat ik naar de mondhygiënist moest. Na school begon het gedoe dus. Ze zijn in ons dorpske met wegwerkzaamheden bezig en ik had even mot met een verkeersregelaar. Hierdoor was mijn afspraak bij de gemeente verlopen en was ik al bang dat ik hier ook werd weggestuurd. Maar na mijn verklaring over de verkeersregelaar herkende ze het probleem en werd ik alsnog geholpen.

Ik nam Jesiah bij de hand en we moesten even in ganzenpas naar de auto, want ik stond iet wat aso geparkeerd. Op naar de winkels!

BOODSCHAPPEN DOEN (MET KIDS)
Boodschappen doen met kids die “vrij” rondlopen vind ik nogal een uitdaging. Ik moest dit keer niet zoveel hebben dus dacht ik, vooruit “Be Free my child”. FOUT! Kinderen laten rondrijden met een eigen mini winkelwagentje (even serieus, wie heeft die wagentjes bedacht?) is gevaar voor eigen, maar vooral gevaar voor ander winkelend publiek hun schenen en tenen.  Je zegt voor je de poortjes van de winkel doorgaat; Jongens, NIET rennen en blijf bij mij in de buurt. Oke? “Ja oke mama”. Maar zij horen; Jongens, ren je rot, bonk tegen zoveel mogelijk benen en stellages aan en blijf zover mogelijk bij mij uit de buurt. Oke? “Ja, oke mama”.

LEES VERDER…