Watermethode

 

 

21 november 2017

Vandaag hebben we een informatiegesprek met de gynaecoloog in het AMC over zwangerschapsafbreking.
We hebben eerder al aangegeven het liefst naar het ZMC in Zaandam te willen. We kennen het ziekenhuis, het personeel en mijn verloskundige zit in dit ziekenhuis. We krijgen te horen dat dit niet mogelijk is en ik toch zal moeten bevallen in het AMC. We balen maar het is niet anders.

Mevrouw Klaasen* kennen we gelukkig van de vruchtwaterpunctie. Zij legt ons uit wat we kunnen verwachten en hoe deze behandeling werkt. Ondanks dat ik al weet hoe deze behandeling gaat, raak ik toch een beetje in paniek. Ik heb het gevoel alsof ik geen adem meer kan kan halen en bijna stik. Marcello vraagt op welke termijn wij terecht kunnen en ze geeft aan dat het AMC één zo’n specifieke bevalling per dag doet. ÉÉN per dag denk ik. Wauw! Wat een verdriet elke dag van al deze ouders. De eerstvolgende mogelijkheid is zaterdag. Zaterdag? Denk ik. Nee zaterdag is me echt te snel, het is nu dinsdag!

Later deze middag gaat mijn telefoon, “goed nieuws” ik kan toch terecht in het ZMC. Ik ben “opgelucht”, toch een lichtpuntje in deze donkere periode. Er is een afspraak gemaakt en wij kunnen vrijdag 24 november op gesprek bij de gynaecoloog in het ZMC.

 

3D echo

Wij willen heel graag nog een 3d echo laten maken. Wij hebben dit ook bij Jenoah en Jesiah laten maken en
willen dit ook van onze derde bink. Ik bel het echocentrum en we kunnen gelukkig nog terecht, de afspraak staat gepland voor zondag 26 november. Mijn telefoon gaat. Het is het echocentrum, ze geven aan dit zo een mooie gedachte te vinden en dit niet te zien als “pretecho”. “We gaan daarom geen kosten berekenen voor deze echo”. Hoe lief? Ik vertel dit nieuws met tranen in mijn ogen aan Marcello. Ook hij is verrast en erg onder de indruk.


24 november 2017

Vandaag hebben wij om 15:00 uur een afspraak met dr. Gerards* in het ZMC. Ik moet eerlijk zeggen, ik zie er best tegenop dat het een gesprek met een mannelijke arts is. Maar wij hadden ons geen betere en prettigere arts kunnen bedenken. We krijgen dezelfde informatie als van de gynaecoloog in het AMC, maar toch met een andere toon. Dokter Gerards is duidelijk en maakt het allemaal minder zwaar.

Daar is ie dan, de datum waarop het allemaal gaat gebeuren. 29 november 2017. Op deze datum zal ik dan mijn zoon ontmoeten. Mijn lieve mooie ieniemienie jongen. 29 november, mooie datum want ik ben op 29 april uitgerekend. Toch een beetje op de uitgerekende dag. Jenoah en Jesiah zijn ook op hun uitgerekende datum geboren.

We krijgen een recept mee voor mifepristone. Deze pil moet ik zelf maandagavond innemen. Deze zorgt ervoor dat de baarmoedermond week wordt en mijn lichaam de weeënopwekkers die ik woensdag krijg “accepteert”. Heftig he?!

We verlaten de kamer met droge ogen en krijgen nog een rondleiding op de afdeling verloskunde. We krijgen een verloskamer te zien en we kunnen vragen stellen aan de verpleegkundige. Ze zijn allemaal super lief en begripvol.

 

26 november 2017

10:30 is het zover, nog even kijken naar onze baby. Het is één van de eerste echo’s waarbij ik echt moet huilen (Marcello noemt mij altijd ijskoningin, want ik huil te weinig. Geloof me, ik heb het ingehaald). Het idee dat dit de laatste keer is maakt me heel verdrietig. De echo lukt niet echt, hij ligt helemaal tegen mij aan, knuffelen met mama! Zo lief! De echoscopiste geeft aan dat we morgen nog eens langs mogen komen, hopelijk gaat het dan beter.

 

Watermethode

De afgelopen weken hebben we al heel veel uitgezocht en kunnen regelen. Zo hebben wij contact gehad met verzekeringen, uitvaartorganisaties en het crematorium. Wij hebben besloten om onze baby te laten cremeren. Op deze manier is hij altijd bij ons thuis, waar hij hoort. Ook heb ik veel gezocht naar de verschillende mogelijkheden om onze bink na zijn geboorte mee te nemen naar huis. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor de Watermethode. Hierbij wordt de baby na zijn/haar geboorte in water gelegd. Hierdoor blijft de baby mooi en kun je hem laten zien zonder dat het “eng” is. Dit leek ons prachtig!

Wij kwamen terecht bij Amelius Kindermandjes. Zij hebben prachtige afscheidsboxen gemaakt in samenwerking met de bedenkers van de watermethode. Hierbij kan de box eerst worden gebruikt voor de Watermethode en daarna voor de uitvaart. Wij waren enorm onder de indruk van deze box en heel blij dat we op deze manier afscheid kunnen en mogen nemen.


27 november 2017

Voor de laatste keer kijken naar onze jongen. Hopelijk lukt de echo vandaag. Yes! Hij ligt iets gunstiger en is weer lekker druk. De echoscopiste is super lief, ze zegt dat ze bijna vergeet waarom we hier liggen. We krijgen mooie plaatjes mee, zowel geprint als op een usb stick. “Dank je wel, we zijn er zo bij mee”.

20:00 uur het is zover, ik moet DE pil innemen. Jeetje wat zie ik hier tegenop. Weer krijg ik het gevoel alsof ik geen adem kan halen, alsof ik bijna stik en ik blijf maar huilen. Dit is het, dit is het moment waarop het definitief wordt. Na deze week zal ik je niet meer voelen, je zachte bewegingen in mijn buik. Man, wat zal ik je missen lieverd. De rest van de avond voel ik me oké en merk ik weinig van deze pil. Ook de nacht kom ik “goed” door.  Hopelijk houd ik dit vol tot woensdag.

 

 

*fictieve naam