Hallo! Jenoah wat wil je op je brood vraag ik nog een keer.

Ja hoor daar is hij weer, Spider-Man! Die zie ik tegenwoordig vaker door ons huis lopen dan zijn eigen kleine “ikke”. Het is een druilerige ochtend als Jenoah weer eens vraagt om zijn Spider-Man pak.

Jenoah wat wil je op je brood? Hallo! Jenoah wat wil je op je brood vraag ik nog een keer.
Ik kijk naar mijn zoon die naast mij staat en zie hoe hij zijn Spider-Man masker (die ietwat aan de krappe kant aan het worden is) omhoog schuift. “Ik ben Jenoah niet, ik ben Spider-Man!” Oh sorry hoor, Spider-Man wat wil je op je brood?

Kepten remekka

Jenoah is sinds een tijdje enorm fan van de Marvel superhelden en hij kijkt dan ook geregeld naar Civil War (hij kent Netflix als zijn broekzak). Ik weet het hij is pas 4 maar hij vind het geweldig en ik probeer hier natuurlijk wel een beetje op te letten hoor. Het begon met Spider-Man toen werd het Iron-Man en last but not least Kepten remekka. Geloof me, het laatste heeft mij ook flink wat moeite gekost want ik had werkelijk geen idee waar hij het over had. Elke keer als hij het over Kepten remekka had zei ik ooohh ja, knikte ik maar en probeerde ik zo normaal mogelijk te kijken.. Als je Jenoah ook maar een beetje laat merken dat je hem niet snapt dan is het huis te klein. Totdat Marcello eens zijn hoofd om de hoek van de woonkamer stak toen het weer over Kepten remekka ging en zei “hij bedoelt Captain America babe”.

Afgelopen 13 juli is hij 4 geworden en hij heeft toen een Captain America schild gekregen. Deze doet Jenoah om door middel van een armband met magneet. Wie Captain America kent weet dat hij zijn schild als een soort boemerang gebruikt. Met zijn levendige fantasie denkt ook Jenoah (helaas voor ons, onze spullen, hond Jessie en ook zijn broertje Jesiah) dat zijn schild terug komt en gooit dan ook regelmatig zijn “wapen” door de lucht. Met soms pijnlijke gevolgen en de nodige gebroken spullen.

Omdat zijn Spider-Man masker die bij zijn pak hoort toch wat klein wordt wilde hij een nieuwe. Hij mocht deze zelf uitzoeken met de cadeaubonnen die hij gekregen heeft voor zijn verjaardag. Hop naar de Intertoys. Na 150 verschillende maskers te hebben gepast werd het toch een nieuw Spider-Man masker. Meneer kon natuurlijk niet wachten tot we thuis waren, dus werden alle kaartjes in de winkel afgeknipt en kon het masker op, tot grote schrik van de mensen op straat.

 

 

Jenoah kom je, kunnen we zo even naar de speeltuin? “IK BEN NIET JENOAH, IK BEN SPIDER-MAN!”