(Ik) Geef een Prentenboek cadeau

Zoals velen van jullie inmiddels wel weten, ben ik dol op kinder- en prentenboeken.
Daarom ben ik ook zo blij met de actie “Geef een prentenboek cadeau”.


Vorig weekend was ik een heerlijk weekendje weg met “le husband”. Het was zijn verjaardag en ik had hem dit cadeau gedaan. We begonnen de dag in het zonnige Almere waar we tegen de boekhandel Stumpel aan liepen. Hier MOEST ik meteen even naar binnen. Wat een prachtige winkel! Het moment dat ik op de eerste verdieping kwam, ging er een kinderboeken wereld voor me open. Geweldig, hier kun je je echt wel een paar uur vermaken. Kids kunnen er zelfs even spelen en boekjes lezen. Ook kun je er als, moeke zijnde een lekker bakkie pleur doen. Dus mochten jullie eens in Almere zijn of wonen, ga hier even heen!

In deze toffe boekhandel heb ik ook meteen het prentenboekje Kikker is Kikker gekocht, van de actie “Geef een prentenboek cadeau“.

 

GEEF EEN PRENTENBOEK CADEAU
Deze actie is een leesbevorderingscampagne en heeft een missie om in drie jaar één miljoen kinderen te bereiken.
Want hoe mooi is het om ALLE kinderen op te laten groeien tussen de mooiste kinder- en prentenboeken. Met name voor de kinderen die thuis geen boekjes hebben, of waarvan de ouders het iets minder breed hebben. Een boekenplankje voor iedereen! Tijdens deze actie zijn de prentenboekjes verkrijgbaar voor slechts €2. Zo wordt het geven van een prentenboek bereikbaar voor iedereen.


KIKKER IS KIKKER
Vanaf 5 april ligt het prentenboek “Kikker is Kikker” van Max Velthuijs, één van onze grootste schrijvers en illustrators, in de boekhandels. Kikker is Kikker is een fijn voorleesboek met mooie en duidelijke illustraties.
Dit vind ik zelf erg prettig en ook voor de kids is het makkelijk te begrijpen en te zien. Kikker is Kikker is alweer het derde boekje van deze actie. Het eerste boekje, De Gruffalo was in  2017 het prentenboekje en het tweede boekje, Raad eens hoeveel ik van je hou, lag vorig jaar voor €2 in de boekhandels.

Kikker is Kikker gaat over Kikker die het gevoel heeft dat hij niks kan. Eend kan vliegen, Varkentje kan heerlijke taarten bakken, Haas kan goed lezen. Maar wat kan Kikker?! Super leuk boekje met een duidelijke boodschap. Je bent goed en mooi zoals je bent.


STAATSBOSBEHEER
De actie “Geef een Prentenboek cadeau” heeft inmiddels veel betrokken partijen. Zo ook Staatsbosbeheer.

Zij ondersteunen de actie door een speciaal ontworpen boekenplankje beschikbaar te stellen, gemaakt van hout uit de Nederlandse bossen. Deze kunnen kinderen zelf nog helemaal beschilderen of op een andere manier versieren. Zo heeft elk kind zijn eigen boekenplankje! Deze plankjes zijn ook te koop bij de boekhandel.


WINACTIE
Ik doe natuurlijk heel graag mee met deze toffe actie, en geef daarom het prentenboek Kikker is Kikker cadeau.

Like mijn post over deze blog op Instagram en laat een leuke reactie achter. Delen is lief maar vergroot niet je winkans. Ik maak tweede Paasdag de gelukkige winnaar bekend!

Heel veel leesplezier!

Liefs,
Des♥