Ontharen tijdens zwangerschap

Ontharen tijdens je zwangerschap, hoe doe/deed jij dat? Ik vond het een regelrechte ramp. Maar het is nu eenmaal een “taak” die moet gebeuren want, je wil natuurlijk ook niet bebost met de benen in de lucht voor je verloskundige of gynaecoloog liggen.

 

SCHAAMTELOOS
Ontharen. Ik vind het echt vreselijk. Wie heeft bedacht dat wij, vrouwen,  zoveel haar op ons lijf hebben, om dat vervolgens massaal te moeten verwijderen. Want owee als er een sliert ergens uitsteekt, dat kan dan echt niet en krijg je dan ook “schaamteloos” te horen. Geef ons gewoon alleen haar op het hoofd. En daar  bedoel ik mee hoofdhaar, wenkbrauwen, wimpers en thats it.

 

ONTHAREN
Maargoed, even terug naar het hoofdstuk ontharen. Er zijn natuurlijk allerlei manieren van ontharen. Bijvoorbeeld. waxen, ontharingscrème, epileren (pijnlijk!) laseren en scheren. Deze laatste methode gebruik ik. Alhoewel, ik graag eens de hele boel wil laten waxen en ik hier al enige tijd moed voor aan het verzamelen ben. Heb je hier ervaring mee of tips? Holla @ ya girl.

 

ZWANGERSCHAP
Anyway. Ik vind ontharen überhaupt “normaal” al super ruk maar als je zwanger bent is het helemaal een marteling en een vrouw-onvriendelijk gebeuren (vind ik). In het begin van je zwangerschap is het allemaal nog te doen maar zodra je die “mega” meloen (die je zomers bij de Lidl ziet liggen) tussen je benen moet leggen om bij je scheenbeen te komen en je je flamoes niet meer kunt zien, is de “lol” er echt wel af. Dan gaat het gewoon op de tast en op goed geluk. Tenminste zo deed ik het. Maar goed na free bleeding vind ik “free HAIRing” ook weer zo een toestand, dus blijf ik maar doorgaan met het omhakken van mijn bosgebied.

 

WAXEN
Waxen is tijdens een zwangerschap sowieso niet aan te raden vanwege een “extra gevoelige poes”. Dus in mijn ogen is scheren tijdens de zwangerschap de meest veilige manier ( mocht je andere methodes kennen, deel ze met ons please!) Maar super onpraktisch. En dan hoor ik wel eens vrouwen waarbij hun partner, heel lief natuurlijk, de taak overneemt. Dat gaat mij echt een stap te ver. Daar ben ik te trots voor en ik ben eigenlijk gewoon te bang dat hij mijn (halve) lip eraf snijdt en ik vervolgens liploos mijn kind ter wereld breng. Dikke duim omhoog voor jou als jij dat aandurft, hashtag stoere chick enzo. Dan ben ik maar een pussy.