Nationale Voorleesdagen 2018!

 

Ik ben dol op voorlezen en ik niet alleen, ook onze kids vinden het leuk en gezellig. Vooral de één op één tijd met elkaar vind ik heel fijn tijdens het voorlezen. Ik ben ook een tijdje “voorlezer” geweest bij De Bieb in Wormer. Elke woensdagmiddag wordt er weer een nieuw verhaal voorgelezen voor de kindjes die in De Bieb aanwezig zijn. Veel kids komen elke week terug voor deze activiteit.

Voorlezen is niet alleen leuk en gezellig maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Het stimuleert hun taal- en spraakontwikkeling, ze leren luisteren en het verhoogt de concentratie. Maar ook de fantasie van je kind wordt door voorlezen gestimuleerd. Je kunt al starten met voorlezen als je kindje een baby is. Baby’s luisteren de hele dag naar je stem en ontwikkelen zich super snel het eerste jaar. Kortom voorlezen loont!

Hoe leuk is het dan ook dat op woensdagochtend 24 januari de Nationale Voorleesdagen weer van start gaan met het Nationale Voorleesontbijt.

Het boek Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup is verkozen tot prentenboek van het jaar 2018. Dit boek staat dan ook centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen. Maar er zijn nog negen andere mooie prentenboeken gekozen door Nederlandse jeugdbibliothecarissen die de Prentenboek TopTien compleet maken (deze vind je hieronder terug).

In de OBA organiseren ze veel leuke activiteiten omtrent de Nationale Voorleesdagen. Het Nationaal Voorleesontbijt, er wordt uiteraard voorgelezen, een muzikaal interactief verteltheater en kids die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de OBA krijgen een poppetje van het tijgertje uit Ssst! De tijger slaapt.  


Veel voorleesplezier!

Liefs,
Des

 

                             

1) Ssst! De tijger slaapt (Britta Teckentrup)                           2) Gewoon zoals je bent (Jonny Lambert)

 

                

3) Slaap maar fijn, bouwterrein                                                  4) Antonia (Anke de Vries en Piet Grobler)
(Sherri Duskey Rinker en Tom Lichtenfeld)

 

                        
5) De kusjeskrokodil                                                             6) Alberts Boom (Jenni Desmond)
(Jozua Douglas en Loes Riphagen)

 

 

                           
7) Ik ben bij de dinosaurussen geweest                               8) Mijn potje (Anita Bijsterbosch)
(Edward van de Vendel en Floor de Goede)

 

 

 

              
9) Mmm… een Taart! (Susanne Strasser)                 10) Nog even mijn haartjes wassen
                                                                                            (Jörg Mühle)