Zwangerschapsmasker (Melasma)

 

 

 


YES!!! IK heb gewoon een Facebook-win-actie gewonnen! Heerlijk, een zonnebankkuurtje kan ik wel gebruiken voor mijn witte lichaam!

Zonnebank

Op een sombere en regenachtige dag vond ik het wel tijd voor een beetje “zonlicht” of überhaupt gewoon tijd voor wat licht in mijn leven, dus ging ik lekker onder de zonnebank. Ik had gekozen voor de wat lichtere zonnebank want mijn lichaam had al in tijden geen zon “gezien” en ik wilde er ook weer niet uitzien als een kreeft. Heerlijk 18 minuten ongestoord genieten, mommy tijd. Dit moet ik echt vaker doen.

Na 18 minuten “me” tijd ging ik mij opfrissen, aankleden en ik kon er weer helemaal tegenaan! Tot ik in de spiegel keek. WAT is dat op mijn gezicht!? Oh mijn god het gaat er niet af! Twee vierkant-achtige vlekjes onder mijn ogen. Alsof je net even te lang met je gezicht op een strandlaken hebt gelegen en hiervan de afdruk in je gezicht hebt staan. Ik had met mijn ouders afgesproken om nog even de winkels in te gaan en die keken dan ook vreemd naar mijn gezicht toen ze mij zagen. Ja, geen idee zo kwam ik onder de zonnebank vandaan zeg ik geïrriteerd. We zijn nu toch bij de Hema dus ik koop wel even wat make-up want dit ziet er ook niet uit.

“Gaat het wel goed met je?”

Ik had gehoopt dat deze vlekjes na een paar dagen wel zouden bijtrekken, maar helaas. Doordat ik niet meteen wist wat dit was heb ik geen voorzorgsmaatregelen genomen en ben ik gewoon blijven zonnen zoals ik altijd deed. De kleine plekjes zijn inmiddels grote ronde kringen om mijn ogen. Na enig onderzoek ben ik erachter gekomen wat dit is; Zwangerschapsmasker (Melasma). Helaas is dit niet zomaar een pigmentvlek wat vanzelf weggaat. Melasma ontstaat onder andere door verandering in de hormoonhuishouding, zoals in mijn geval na mijn zwangerschap, anticonceptie en bijvoorbeeld blootstelling aan UV straling.

Ik krijg regelmatig de vragen “gaat het wel goed met je?” , “ben je ziek?” , “jeetje ben je moe ofzo?”. Zelf vind ik het ook echt niet mooi en prettig. Om de boel een beetje te camoufleren ga ik vooral met kilo’s make-up aan de slag en ben ik bij de dermatoloog geweest. De dermatoloog gaf aan met bleekcrème aan de slag te willen (dit vind ik zelf nogal wat) en dus ben ik ook aan het kijken naar andere alternatieven. Omdat het nu nog (soort van) zomer is, kan ik beter wachten tot het najaar met een behandeling. De dermatoloog heeft mij nu geadviseerd om vooral gebruik te maken van zonnebrandcrème en uit te kijken in de zon en met UV-straling.

Green Peel

Onlangs werd ik gewezen op Green Peel. Dit is een 100% plantaardige peeling. Deze behandeling lijkt mij een stuk natuurlijker en “veiliger” dan die chemische middeltjes en bleek crèmes. Dat zie ik namelijk echt als laatste redmiddel. Ik wil deze behandeling dan ook graag proberen en ben ik heel benieuwd naar het resultaat. Meer hierover volgt in mijn blog over Melasma en de behandeling hiervan.

Ik hoor heel graag of er meer mommy’s (to be) zijn met een zwangerschapsmasker en wat jouw tips en ervaringen zijn! Laat je een berichtje achter?

Liefs,
Des