Zwanger!

 

2 september 2017

Marcello en ik zijn een heerlijk weekend weg! We zijn namelijk 11 jaar samen en ons jubileum willen we altijd gezellig vieren. Dit keer zijn we een weekend naar Zwolle. Wat een heerlijke en gezellige stad. Omdat ik al even “over tijd” ben hebben we besloten dit weekend een test te doen. De nacht van vrijdag op zaterdag ben ik heel onrustig, zal het dan toch? Nog een derde? Ja!!!! de test is positief!! Wat een cadeautje, en dat op ONZE dag.

Die weken daarna heb ik weer contact met mijn verloskundigen en volgt onze eerste echo. Heerlijke tijd! Ons geheimpje. De uitgerekende datum; 29.04.2018. Dat is even wennen. Geen Juli kind haha.. Zal ik ook deze keer op de uitgerekende datum bevallen?! Haha dat zou wat zijn. Ik denk dat we dan wel in de boeken komen, grap ik. Dit keer brengen we onze familie en vrienden eerder op de hoogte dan bij mijn vorige twee zwangerschappen, ik heb namelijk veeeel sneller een buikje. Uiteraard ben ik ook veel te trots om deze te verstoppen hihi en bovendien krijg ik er gewoon last van. Wat zijn onze ouders weer blij! Nog een kleinkind. Niemand had het nog zien aankomen, extra leuk dus!

Ook duiken we zo nu en dan weer eens een Babypark en Prenatal in. Heerlijk die kleine babykleertjes en al die andere babyspulletjes. Struinen! Ik houd ervan. Wat hebben we allemaal nog? Wat hebben we nodig? Wat willen we nieuw? Ons lijstje wordt toch al snel langer dan we dachten hahaha…

Ik merk dat ik vooral voor een meisje aan het kijken ben. Dat gevoel heb ik gewoon, misschien ook omdat Jenoah het steeds over zijn zusje had. Nog voordat wij überhaupt wisten dat ik zwanger was. Zal het dan toch? Een meisje. Wauw!

 

4 oktober 2017

Ik heb bij mijn vorige twee zwangerschappen de combinatietest laten doen. Ook deze zwangerschap willen wij weer tests uitvoeren om te weten hoe het met ons kindje gaat. Sinds april dit jaar is de NIPT test beschikbaar voor alle zwangeren. We besluiten na ons bezoek bij de verloskundige te kiezen voor de NIPT test. Dit is een bloedonderzoek bij de zwangere. Het onderzoek kan vanaf 11 weken zwangerschap.De NIPT ontdekt meer kinderen met down-, edwards- en patausyndroom en de uitslag van de NIPT klopt vaker dan de uitslag van de combinatietest.Zwangeren kunnen vanaf 1 april 2017 kiezen voor de NIPT, maar dat kan alleen als u meedoet aan een wetenschappelijke studie (TRIDENT-2).

11 oktober 2017

Na onze eerste controles en echo’s besluiten we het mooie nieuws aan de jongens te vertellen! Jenoah heeft het namelijk ook al een tijdje over zijn “zusje”. Hij is helemaal happy en heeft het dan ook vaak over DE baby. Jenoah is nu op een leeftijd waarbij hij het ook bewust kan meemaken. Vooral de eerste weken vraagt hij veel. “Mama? is de baby al geboren? Heeft de baby nu ook cola gedronken? Maar kinderen mogen toch helemaal geen cola?!” Uhm ja lieverd daar heb je een punt. “Is de baby al wakker? Mag ik even kijken?” Hierbij trekt hij mijn shirt omhoog om door mijn navel naar de baby te kunnen kijken. Zo leuk dat hij zo meeleeft.

17 oktober 2017

Ik moet bloed laten prikken en ik laat meteen bloed prikken voor de NIPT test. Het duurt ongeveer twee weken voordat je de uitslag hiervan krijgt.

Na twee weken en nog geen uitslag te hebben ontvangen, bel ik met mijn verloskundige om na te gaan of er al iets bekend is. Helaas, “omdat er tegenwoordig veel meer gekozen wordt voor de NIPT duurt het allemaal iets langer dan gebruikelijk” krijg ik te horen. Natuurlijk zijn er de afgelopen weken gedachtes door me heen gegaan, zal alles goed zijn? Vast wel, ik ben nog niet zo oud, ik heb twee gezonde jongens op de wereld gezet en er komen geen erfelijke dingen voor in onze families. Geduld is een schone zaak.

 

wordt vervolgd…