Verzameldrift

"Daar stond ik dan met 3 doosjes tampons in mijn handen”

Afgelopen zaterdag stonden we met het hele gezin in het Kruidvat hier in het dorp.“WAUW mama!” Hoor ik door de winkel. “Deze is echt vet cool he!?” Jenoah, ten eerste wil je even wat zachter praten want er komt nu 110 decibel uit en ten tweede ben je veelste groot voor deze ietwat roze auto. Je hebt by the way ook net een nieuwe fiets voor je verjaardag gekregen. Dus we gaan deze auto niet kopen bink.

Jenoah heeft de laatste tijd wat verzameldrift. Hij wil de vreemdste dingen bewaren. Van lege snoepverpakkingen tot leuke fleurige (roze) speelgoed auto’s en dit allemaal voor zijn zusje.

Het begon met een leeg doosje waar zijn snoepjes in zaten. “Mama ik leg deze boven in mijn kast goed, ik wil het graag bewaren voor mijn zusje”. Uhmm oké lieverd, wat lief van jou, zeg ik een beetje verbaasd.

Na een dag opvang kwam hij thuis met een traktatie waar zo een cocktail parasolletje in zat. Jesiah vond dit ook erg interessant en leuk om mee te spelen, alleen is hij niet heel erg voorzichtig met spulletjes, typisch gevalletje Bam Bam. Het parasolletje was dan ook, tot groot verdriet van Jenoah, binnen 2 seconden stuk. “Mama, leg het maar op de plank, dan kan Jesiah er niet meer bij” zegt hij met grote krokodillentranen.

Daar stond ik dan met 3 doosjes tampons in mijn handen, Jesiah in de buggy en Marcello met zijn handen vol luiers naar mijn zoon te kijken en vooral te luisteren naar zijn betoog over waarom we deze auto echt moesten kopen voor zijn zusje. Lieve Jenoah, het is echt heel lief dat je deze auto voor je zusje wil meenemen maar je mist een “klein” detail. Je hebt helemaal geen zusje!

 

  

 

 

 

 

Verzameling