Deze TEKENFILMS geven mij de rillingen

 

Ik geef eerlijk toe, ik houd echt van tekenfilms. Altijd al leuk gevonden. Als ik wel eens een poging waag om een gesprek met Marcello aan te gaan over dit onderwerp, over tekenfilms van “vroeger”, krijg ik steevast de opmerking “ik keek geen tekenfilms, IK speelde buiten”. Oh ja joh, wat fijn voor je lieverd! (eye roll).

Maar dan bedoel ik wel de mooie, leuke en de minst irritante tekenfilms. Want man man man wat een meuk zit er soms tussen. Nou ja meuk, ik bedoel meer de bloed-onder-je-nagels-vandaan-halende tekenfilms. Mijn boys kijken tegenwoordig de meeste tekenfilms en series op Netflix. Thank god voor Netflix. Ze weten precies hoe het werkt en weten alles te vinden. Youtube heb ik verwijderd van de iPad want daar kwamen hele vreemde dingen voorbij en mochten ze niet meer naar kijken. Zoals bijvoorbeeld Peppa Pig die met een soort kapmes in de rondte loopt en andere diertjes uit haar dorp neersteekt. Dus. 

 

The Backyardigans
Helaas hebben we niet altijd dezelfde smaak als het aankomt op tekenfilms. Neem bijvoorbeeld The Backyardigans. De vijf vriendjes Pablo, Tasha, Tyrone, Uniqua en Austin die op avontuur gaan in, zoals de titel al doet vermoeden, de achtertuin. Ze houden van dansen en zingen. Vooral van zingen. En precies dat deel werkt me op de zenuwen. Die stemmen gaan me echt door merg en been. Maar dit zal volledig aan mijn gehoor liggen want de mini’s vinden het helemaal geweldig en zingen offcourse alles luidkeels mee. En wellicht ben ik nu een #loedermoeder maar mijn mini’s hoef ik (nog) niet op te geven voor The Voice Kids.

 

Peppa Pig
Peppa Pig, een varkentje die niet heel erg vriendelijk is voor haar broertje en een klein verwend nestje is. Om nog maar te zwijgen over al die stemmetjes en verschillende geluiden tegelijk in een fragment, is dat echt nodig? Hysterisch! Nu ik dit zo aan het typen ben voel ik me wel ineens een enorme moeke. En hoor ik vooral mijn eigen moeder weer klagen toen wij vroeger naar onze favo (irritante) tekenfilms aan het kijken waren. Maar goed, kids steken ook echt wel wat op van Peppa. Ik vind het wel heel belangrijk dat tekenfilms iets aanbieden waar ze nog wat van kunnen leren, af en toe iets anders is helemaal prima, maar ik probeer daar wel echt op te letten.

Casper & Emma
Maar ze kijken ook wel eens naar Emma en Casper, of is het Casper en Emma? Afin, deze serie kan ik best waarderen maar ik vind het zo onrealistisch. Hun leven is echt te mooi om waar te zijn. Ik denk bij elke aflevering wauw, ik wou dat het bij ons thuis zo ging. Nooit ruzie, ouders die nooit boos zijn en het gaat altijd zo gemoedelijk. Maar dat slaapliedje….. 

 

Disney
Welke tekenfilms ik wel echt heel leuk vind (en de jongens ook haha) zijn Kazoops, Vaiana en bijna alle andere Disney films die ik soort van probeer op te dringen als ze weer eens vragen of ze Netflix mogen kijken. Ik geloof namelijk in de kracht van herhaling en blijf dus roepen; die is echt heeeeel leuk hoor Jenoah, wil je die echt niet kijken? “Neeeeheeeee mam!” Maar ook Brandweerman Sam, de speelgoed dokter en Mickey Mouse Clubhuis doen het altijd goed. Deze zijn dan niet te zien op Netflix maar bij Disney Junior.

 

                                                                               bron: Inspired Disney


Maar goed, zolang het geen horror Peppa is, valt het enigzins mee en mag ik eigenlijk niet klagen.

Ik wilde mijn tekenfilm ervaringen gewoon graag delen en hopelijk krijg ik wat reacties zoals; HERKENBAAR!
Dus laat je horen momma’s! 

AJU!

Des